Feng Shui - Cele 5 animale mitice

Elemente de Feng Shui

Feng Shui - Sarpele


    Indiferent de originea si aspiratiile noastre intru devenire, toti avem nevoie de certitudini, oricat de vagi ar fi ele. Certitudinea ca ziua de ieri se va prelungi in cea de maine, ca trecutul si dobandirile sale vor determina viitorul la care nadajduim. Prin aceste emotii firesti de stabilitate si centrare, ne legam inconstient de simbolistica Sarpelui, in centrul si in punctul sau focal.

Feng Shui - Sarpele

    In traditia chineza, Sarpele reprezinta ancorarea in materialitate, in teluric si in Pamantul-mama. El este axul la care se intoarce orice experienta, orice traire din exteriorul sinelui. El este „nicovala””, soclul fundamental al umanului, ca un adapost, un refugiu primordial.
    E centrul sau ego-ul spre se intoarce si se focalizeaza totul. El are rolul de ancora si ingaduie stabilizarea experientelor umane in viata concreta.
    Sarpele defineste partea corpului cuprinsa intre bazin si talpile picioarelor: membrele ce servesc impulsul si inaintarea in viata practica.
    Incolacit in centrul sau, Sarpele se protejeaza de mediul inconjurator direct: retragandu­se in sine, el isi condenseaza fortele de concentrare. Este punctul focal al celor patru alte animale si gestionarul desemnat al acestora. Fortele ce trebuie sa fie puse in functiune depind de informatiile pe care le primeste si pe care le integreaza in practica.
    Cine ar putea reprezenta mai bine decat Sarpele inradacinarea terestra? El guverneaza, in cadrul functionarii umane, picioarele, gambele si bazinul, adica stabilitatea in materie.

Sarpele, unul din cele 5 animale mitice Feng Shui