Feng Shui - Cele 5 animale mitice

Elemente de Feng Shui

Feng Shui - Dragonul


    Dragonul reprezinta un aspect diferit de noi insine, patrunzand in dimensiunea noastra interioara irationala. Deseori reprezentat ca plutind pe un nor (elementul Apei in suspensie), Dragonul este o fiinta fantastica si profund intuitiva. Foarte sensibil, el reactioneaza prompt la informatiile prospective pe care le primeste de la cel ce guverneaza viitorul: Phoenixul.

Feng Shui - Dragonul

    Vibrand de sensibilitate, el isi extrage resursele din inspiratia artistica, creativa si poetica. Originea fortei sale patrunde in inima partii stangi a corpului, mai exact in bratul stang, care evoca feminitatea, intuitia si simtul artistic.
    Aceasta creatura neobisnuita, dotata cu inteligenta asociativa si artistica poate fi cu greu captata, in timp ce umbra ei planeaza peste destule legende... Ea insufleteste totusi acea fractiune din noi insine care ia deciziile importante, cand ratiunea logica s­a desistat in fata multiplicitatii factorilor existentei ce nu pot fi sesizati concret. Dragonul este emisarul intuitiei, al sensibilitatii si al laturii feminine a vietii, exprimand asadar elementul interior ce aspira la plenitudine si la realizarea potentialului lansat la mare distanta inainte de catre Phoenix: impregnat de pace interioara si deopotriva de claritate de spirit.
    El este frecvent reprezentat, usor si vaporos, odihnindu­se pe niste nori in stanga Sarpelui. Bratul stang, care il reprezinta, e asociat unei energii centrifuge.

Feng Shui - cele 5 animale mitice - dragonul